dinsdag, april 11, 2006

De computerkamer

Op de voorstelling van zijn thesis sprak Corey (18j) over de verschillende projecten die hij mee heeft helpen verwezenlijken in de school: het op punt stellen van de management manual (handboek met de procedures en taken van alle klerken op de school), meubileren van de bibliotheek en kunstkamer, constructie van het speelplein aan de school, en het bouwen van de computerkamer.

De computerkamer is een project gerealiseerd door het Computer Comité. Vorig schooljaar was er voldoende budget vrij en werd besloten om het bestaande kamertje met vijf oude computers volledig te vernieuwen:

"We hebben twee muren weggenomen en één bijgezet zodat we een grotere kamer kregen. Die hebben we gemeubileerd en stevig geïsoleerd. Vervolgens hebben we tien computers in elkaar gestoken door nieuwe onderdelen met oude te combineren. Ook zijn er nieuwe schermen en randapparatuur gekocht. Er werd een serverkast gekocht en we hebben draadloos internet geïnstalleerd."

Ik vraag Corey wat er zoal gebeurt in de computerkamer:

"Mensen zoeken dingen op op internet, mailen met elkaar, werken hun myspace-account bij, en natuurlijk worden er ook veel computerspelen gespeeld. Momenteel is 'Warcraft III' heel populair. Het is een supergoed spel en je kunt het in netwerk spelen in grote teams. Met andere spelen is er ook een multiplayer mode maar daar kan je maar met enkelen samen spelen. Wat nog tof is aan Warcraft is dat je je eigen levels kunt maken - bijna iedereen hier speelt in zelfgemaakte spellevels."

Het gebruik van computers is niet beperkt tot de computerkamer: in de bibliotheek staan twee computers en een laptop, en ook de computers van het secretariaat kunnen door studenten gebruikt worden - zei het enkel voor 'professional business'. In de muziekkamer staat ook een Xbox spelconsole die regelmatig gebruikt wordt. Op de foto hieronder zie je hoe studente Chelsea ons uitlegt hoe de bibliotheeksoftware van de school werkt.